Konu
:
Çıtır Tart - Çıtır Tart Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Çıtır Tart - Çıtır Tart Tarifi
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çıtır Tart - Çıtır Tart Tarifi
Çıtır Tart - Çıtır Tart Tarifi
Malzemeler:
Çerezli karışım:
75 g margarin
4 yemek kaşığı bal
1 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr
Oetker Şekerli Vanilin
1 su bardağı tuzsuz badem
Yarım su bardağı ceviz içi
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 poşet Dr
Oetker Krem Şanti
1 su bardağı soğuk süt
Hamur:
1 paket Dr
Oetker Tart Un
1 yumurta
125 g margarin
3 yemek kaşığı su
Hazırlanışı:
Çerezli karışım:
Bademleri 15 dakika kaynatıp kabuklarını soyun ve yaprak şeklinde ayırın
Margarin, bal, toz şeker ve şekerli vanilini bir tencerede eritin
Üzerine badem, ceviz ve dolmalık fıstıkları ilave edip karıştırarak 2-3 dakika daha pişirin
Tarifine göre hazırladığınız krem şantiden 1 su bardağı ilave edip 7-8 dakika kaynatın
Hamur:
Tart unu yumurta, margarin ve suyla tarifine göre hazırlayın
26 cm çapındaki yağlanmış kalıba yayın ve pişirin
Elektrikli Mini Fırın: 175°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 175°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 30-40 dakika
Tartın üzeri pembeleştiğinde ( 20-25'nci dakikada) fırından çıkartıp üzerine çerezli karışımı yayın
Tekrar fırına sürüp üzeri pembeleşinceye kadar 10-15 dakika daha pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul