06-25-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Şekerpare - Şekerpare Tarifi
Şekerpare
Malzemeler :
Şurup için :
3 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
Yarım limon suyu
Hamur için :
5 kahve fincanı un
10 çorba kaşığı pudra şekeri
2,5 kahve fincanı margarin
1 yumurta
Yarım su bardağı toz badem
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Yarım limon kabuğu veya portakal kabuğu rendesi
1 su bardağı ceviz içi, şam fıstığı veya badem
Hazırlanışı :
Derin bir kapta un, pudra şekeri, margarin, yumurta, toz badem, kabartma tozu, limon kabuğu rendesi veya portakal kabuğu rendesini karıştırıp yoğurun Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekillendirin ve yağlanmış tepsiye dizin Şekerparelerin üzerini istediğinize göre ceviz içi, fındık veya badem ile süsleyin
Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 30 dakika kadar pişirin
Tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatıp şurubu hazırlayın Limon suyunu ilave edip ateşten alın
Sıcak şurubu sıcak şekerparelerin üzerine döküp soğumaya bırakın Soğuduktan sonra servis tabağına alın ve servis yapın
|
|
|