Konu
:
Çikolatalı Kup - Çikolatalı Kup Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Çikolatalı Kup - Çikolatalı Kup Tarifi
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çikolatalı Kup - Çikolatalı Kup Tarifi
Çikolatalı Kup - Çikolatalı Kup Tarifi
Malzemeler:
Mousse:
1 paket Dr
Oetker Çikolatalı Mousse
2,5 çay bardağı soğuk süt
Beze:
3 yumurta akı
2 su bardağı Dr
Oetker Pudra Şekeri
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı rom
1 yemek kaşığı Dr
Oetker Kakao
Hazırlanışı:
Mousse:
Çikolatalı Mousseu 2,5 çay bardağı süt ile çırparak tarifine göre hazırlayın
12 adet cam kase veya kadehlere paylaştırın ve buzdolabına kaldırın
Beze:
Yumurta aklarını mikserin yüksek devrinde 2-3 dakika çırpın
Üzerine pudra şekeri ve nişastayı azar azar ilave ederek çırpmaya devam edin
Romu da ilave ettikten sonra 1 dakika daha çırpın
Bu karışımın yarısını krema torbası yardımı ile yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine küçük noktalar halinde sıkın (1 cm çapında)
Kalan kremaya kakao ilave edip iyice karıştırın
Bu kremayı da aynı şekilde sıkıp pişirin
Elektrikli Mini Fırın: 175°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 175°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 10-15 dakika
Elde ettiğiniz bu iki renk bezeleri servise hazır olan çikolatalı mousseların üzerlerine tepeleme doldurun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul