06-25-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
KESTANELİ HİNDİ DOLMASI - KESTANELİ HİNDİ DOLMASI Tarifi
KESTANELİ HİNDİ DOLMASI - KESTANELİ HİNDİ DOLMASI Tarifi
Malzemeler : (6 kişi için)
2 Kg'lık bir adet Hindi
8 su bardağı Su
½ yemek kaşığı Tuz
Salçası İçin
80 gr sadeyağ (4 yemek kaşığı)
2 adet orta büyüklükte Kuru Soğan
1 kahve fincanı domates salçası yada 2 adet irice Domates
2 su bardağı Hindi Suyu
Kestaneli İç Pilav
375 gr Pirinç (1,5 su bardağı)
250 gr Kestane
1 adet orta boy Kuru Soğan
60 gr sadeyağ (3 yemek kaşığı)
1 yemek kaşığı Çam Fıstığı
2 yemek kaşığı Kuş Üzümü
Tuz, Karabiber, Yeni Bahar, Tarçın
Hazırlanışı :
Temizlenmiş hindi 8 bardak su ile tencereye konur ve etleri yumuşayıncaya kadar kaynatılır Bu arada suyun ısınmasıyla oluşan köpükler delikli bir kepçe ile alınır
Sonra yağın içine soğanlar çentilerek pembeleşinceye kadar tutulur Domates kullanılacaksa, üstüne domateslerde konur Domatesler kavrulduktan sonra hindi suyu ilave edilir (eğer salça kullanılıyorsa, bu safhada sulandırılmış salça ilave olunur)
Sonra, Hindi bir tepsiye konur Üzerine bu salça dökülerek fırına konur
Diğer yanda, İç Pilav hazırlanır 2 silme yemek kaşığı yağ içine 1 adet soğan çentilir Çam fıstıkları da atılarak kavrulur Daha sonra pirinç ilave olunur ve 10 dakika kadar kavrulur
Bu arada Kestaneler hafifçe yumuşayacak ama dağılmayacak şekilde haşlanır
Sonra pirinçlere silme 1 çay kaşığı karabiber, tarçın, bahar, Kuş Üzümü tuz, 1 tatlı kaşığı toz şeker ve Kestaneler ilave edilir Üzerine 1,5 bardak su ilave edilir 20 dakika kadar kaynatılır
Fırından çıkarılan Hindinin içine pilav doldurulur 10 dakika daha fırına atılır
Servise getirilirken hindinin ayakları alüminyum folyo ile süslenebilir
|
|
|