Konu
:
SEBZELİ TAVUK HAŞLAMASI - SEBZELİ TAVUK HAŞLAMASI Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
SEBZELİ TAVUK HAŞLAMASI - SEBZELİ TAVUK HAŞLAMASI Tarifi
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
SEBZELİ TAVUK HAŞLAMASI - SEBZELİ TAVUK HAŞLAMASI Tarifi
SEBZELİ TAVUK HAŞLAMASI - SEBZELİ TAVUK HAŞLAMASI Tarifi
Malzemeler : (4 kişi için)
Derisi ve kemikleri ayrılmış bir tavuk
10 adet arpacık soğanı (100 gr)
2 adet Patates
3 adet Havuç
1 adet Kereviz
100 gr İç Bezelye
½ kahve fincanı Pirinç
10 sap Maydanoz
Yeterince Su
Tuz, Karabiber, Kekik
Hazırlanışı :
Bir tencereye tavuk, tuz ve tavuğun üstüne çıkacak kadar su konur
Pişirme sırasında oluşan köpükler delikli bir kepçe ile alınır
1 saat kadar bu şekilde pişirilir
1 saat pişirdikten sonra soyulmuş 10 adet arpacık soğanı, küçük parçalar halinde kesilmiş patates, kereviz, bezelye ve havuçlar ile pirinç katılarak 30 dakika daha pişirin
Pişince, tavuk çıkarılarak parçalara bölünür ve çukur bir servis tabağına alınır
Üstüne tenceredeki su ve sebzeler dökülür
En üste ince kıyılmış maydanoz eklenir
Not : Bezelye ve diğer sebzeler konserve olarak kullanılırsa, son 10 dakikada suya eklenir
Sıcak servis yapınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul