Yalnız Mesajı Göster

Dolgulu Lokmalar - Dolgulu Lokmalar Tarifi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dolgulu Lokmalar - Dolgulu Lokmalar Tarifi



Dolgulu Lokmalar - Dolgulu Lokmalar Tarifi

Malzemeler:
Hamur:
2 adet orta boy patates
1 yumurta akı
1 yumurta
150 g margarin
1 tatlı kaşığı tuz
4,5-5 su bardağı un
1 poşet Dr Oetker Hamur Kabartma Tozu
Dolgu:
Zeytin
Peynir-maydanoz
Üzeri için:
1 yumurta sarısı

Hazırlanışı:
Hamur: Patatesleri haşlayıp rendeleyin 1 yumurta akı, yumurta, margarin, tuz, un ve hamur kabartma tozunu yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin

Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın, elinizde açın ve iç malzeme koyarak kapatın Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve pişirin

Elektrikli Mini Fırın: 180°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 180°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 15-25 dakika

Alıntı Yaparak Cevapla