Konu
:
Mantarlı Ayçöreği - Mantarlı Ayçöreği Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Mantarlı Ayçöreği - Mantarlı Ayçöreği Tarifi
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mantarlı Ayçöreği - Mantarlı Ayçöreği Tarifi
Mantarlı Ayçöreği - Mantarlı Ayçöreği Tarifi
Malzemeler:
Dolgu:
1 adet orta boy soğan
1 yemek kaşığı sıvı yağ
300 g mantar
1 çay kaşığı tuz
Yarım demet ince doğranmış maydanoz
Hamur:
3-4 adet orta boy patates
200 g eritilmiş margarin
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta akı
1 çay kaşığı tuz
1 poşet Dr
Oetker Sade Kek Karışımı
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Hazırlanışı:
Dolgu:
Soğanları küp küp doğrayıp yağda pembeleştirin
Üzerine yıkayıp doğradığınız mantarları ve tuzu ilave edip suyunu iyice çekinceye kadar pişirin
Ocaktan aldıktan sonra maydanozu ilave edip karıştırın
Hamur:
Patatesleri 1 yemek kaşığı tuz ilave ettiğiniz suda haşlayıp kabuklarını soyun ve sıcakken rendeleyin
Üzerine eritilmiş margarin, yoğurt, yumurta akı, tuz ve sade kek karışımını ilave edip iyice yoğurun
Hamuru 8 eşit parçaya bölün
Her birini merdane yardımı ile 0,5 cm kalınlığında yuvarlak açın
Açtığınız hamuru dörde keserek, üçgenler oluşturun
Geniş taraflarına iç malzeme koyarak rulo yapın ve iki ucu birleştirerek ay şekli verin
Bütün hamurları bu şekilde hazırlayıp üzerlerine yumurta sarısı sürün ve pişirin
Elektrikli Mini Fırın: 200°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 200°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 25-30 dakika
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul