Yalnız Mesajı Göster

Piti Kebabı - Piti Kebabı Tarifi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Piti Kebabı - Piti Kebabı Tarifi



Piti Kebabı - Piti Kebabı Tarifi

KAÇ KİŞİLİK: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 dk
PİŞME SÜRESİ: 45-50 dk

Malzemeler:

500 gr kuşbaşı koyun eti
1 su bardağı nohut
4 yufka
Tuz, karabiber

Hazırlanışı:
* Nohutları akşamdan ıslatın Suyunu değiştirip iyice haşlayın ve süzün Nohutların kabuklarını soyup bir kâseye alın

* Kuşbaşı etleri tuz ve karabiberle tatlandırıp bir tencereye alın Az su ilave ederek iyice pişirin Suyu azalırsa bir miktar daha su ekleyin

* Yufkaları sac üzerinde kızartıp küçük parçalara ayırın ve bir tepsiye yayın Üzerine kalan et suyunu gezdirin Et ve nohudu harmanlayıp yufkaların üzerine yayın Servis tabaklarına paylaştırıp servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla