Konu
:
Piti Kebabı - Piti Kebabı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Piti Kebabı - Piti Kebabı Tarifi
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Piti Kebabı - Piti Kebabı Tarifi
Piti Kebabı - Piti Kebabı Tarifi
KAÇ KİŞİLİK: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 dk
PİŞME SÜRESİ: 45-50 dk
Malzemeler:
500 gr kuşbaşı koyun eti
1 su bardağı nohut
4 yufka
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
* Nohutları akşamdan ıslatın
Suyunu değiştirip iyice haşlayın ve süzün
Nohutların kabuklarını soyup bir kâseye alın
* Kuşbaşı etleri tuz ve karabiberle tatlandırıp bir tencereye alın
Az su ilave ederek iyice pişirin
Suyu azalırsa bir miktar daha su ekleyin
* Yufkaları sac üzerinde kızartıp küçük parçalara ayırın ve bir tepsiye yayın
Üzerine kalan et suyunu gezdirin
Et ve nohudu harmanlayıp yufkaların üzerine yayın
Servis tabaklarına paylaştırıp servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul