Konu
:
Kubbe / Kümbet Pasta
Yalnız Mesajı Göster
Kubbe / Kümbet Pasta
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kubbe / Kümbet Pasta
Malzemeler:
4 yumurta
1 su bardağı tozşeker
1+1/2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı sıvıyağ
İç kreması:
1 yumurtanın sarısı
7 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı buğday veya mısır nişastası
2 su bardağı süt
bir paket vanilya
1 yemek kaşığı margarin yada tereyağı
1 paket labne peyniri
Çilek, muz
Üstüne:
1 paket krem şanti (üzerindeki tarife göre hazırlanıp soğutulmuş)
Çilek, arzuya göre süs şekerler
Yapılışı:
[*]
Önce kremayı hazırlayın
Bunun için orta büyüklükte bir tencereye yumurta sarisi ve sekeri koyup tel çırpma aleti ile yada çatalla hafifçe çırpın
<LI class=MsoNormal style="COLOR: black">
Un ve nişastayı da ilave edin
Sonra soğuk sütü koyup karıştırın
<LI class=MsoNormal style="COLOR: black">
Altını açıp orta ısıda koyulaşana dek karıştırarak pişirin
<LI class=MsoNormal style="COLOR: black">
Kaynamaya başladıktan 1 dakika kadar sonra altını kapatıp vanilyayı, yağı ve arzuya göre limon kabuğu rendesini ilave edip soğumaya bırakın
<LI class=MsoNormal style="COLOR: black">
Ilındıktan sonra labne peynirinide ilave edip karıştırın
[*]
Keki hazırlamak için oda ısısındaki yumurtaları ve şekeri iyice kabarana kadar çırpın
[*]
Unu, vanilya ve kabartma tozunu birlikte eleyip düşük hızda karıştırın
[*]
Sıvıyağıda ekleyip karıştırdıktan sonra yağlanıp unlanmış yuvarlak kek kalıbına döküp 170C dereceli fırında kabarıp kızarana kadar pişirin
[*]
Kek ılındıktan sonra kalıptan çıkarın
Önce katlarını oluşturmak için ortadan enlemesine Üçe kesin
[*]
Kubbeyi oluşturmak için kullanacağımız tercihen tabanı yuvarlak kubbe gibi genişçe bir kaseyi hafifçe yağlayıp yanalrdan sarkacak şekülde streç ile kaplayın
[*]
İlk kek parçasını kasenin şeklini vererek tabana yerleştirin
[*]
İkinci kek parçasını yanlardan düzgünce keserek (1
resim) bir halka oluşturun
Halkayı ilk katın kenarına yerleştirin
(resim 2)
[*]
Kekleri şekerli veya reçelli süt ile hafifçe ıslatın
Kremanın ve meyvelerin yarısını koyup üstünü düzleyin
Küçük kalan kek parçasını üstüne kapatıp ilk katı oluşturun
[*]
Kalan kremayı ve meyveleri katın üstüne koyup son kek parçası ile kapatın
Sarkan streç ile üstünü kapatıp hafif sıkıştırarak yerleşmesini sağlayın
Buzdolabında 4 saat tercihen ertesi güne kadar bekletin
[*]
Dolaptan alıp servis yapacağınız tabağa streçini açıp ters çevirin
Kremşantiyi tarife göre hazırlayıp üstünü kaplayın
[*]
İstediğiniz şekilde süsleyip servise hazır hale getirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul