Yalnız Mesajı Göster

Böğürtlenli Dondurma Tarifi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Böğürtlenli Dondurma Tarifi



BÖĞÜRTLENLİ DONDURMA



Malzemeler
1 Su bardağı böğürtlen
4 Çorba kaşığı tozşeker
2 Adet armut
500 gr vanilyalı dondurma
1 Su bardağı krem şanti
Üzerini süslemek için : Krema



Yapılışı

* Böğürtlenlerin üzerine 2 çorba kaşığı tozşeker koyup, sulanıncaya kadar bekletin
* Kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin
* Armutlardan birini ince ince dilimleyin
* Üzerine kalan 2 çorba kaşığı tozşekeri serpin
* Onlarıda kısık ateşte 10 dakika pişirin
* Meyveleri soğumaları için bir kenara alın
* Dondurmayla krem şantiyi karıştırın
* Bu karışımın yarısını 4 kup bardağı arasında paylaştırın
* Krem şantili dondurmanın üzeine şekerle pişirdiğiniz böğürtlenleri ve armutları pay edin
* Kalan dondurmayı da bardaklar aradında bölüştürün
* Dondurmaların üzerine kalan 1 adet armut dilimleri, döğürtlen, nar taneleri ve krema ile süsleyip, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla