Konu
:
İncirli ve Hurmalı Kek
Yalnız Mesajı Göster
İncirli ve Hurmalı Kek
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İncirli ve Hurmalı Kek
Malzemeler:
1 cup=250 ml
lik su bardağı
1 tsp=tepeleme 1 tatlı kaşığı
1 cup küçük küçük doğranmış kuru hurma
1 cup küçük küçük doğranmış kuru incir
4 yemek kaşığı tereyağı (60 gr
)(Sıvı yağ da kullanabilirsiniz
)
1
5 (tsp) tatlı kaşığı karbonat
1 cup kaynar su
1/2 cup toz şeker
1/2 cup bıçakla küçük küçük doğranmış ceviz
2 yumurta
3/4 cup un
3/4 cup tam buğday unu (Doygun firmasının tam buğday ununu kullandım
)
1/2 (tsp) tatlı kaşığı kabartma tozu
1/2 (tsp) tatlı kaşığı tuz
Tarif:
Fırını 180 dereceye getirin ve 25 cm
x11cmx7cm
h ebatlarındaki dikdörtgen kek kalıbını (Somun Kalıbı) sıvı yağla yağlayıp, iyice unlayın
Unu kalıbın her yerine serpin ve fazlasını dökün
Büyük bir karıştırma kabına hurmaları, incirleri, tereyağını ve karbonatı koyun
Üzerine 1 cup kaynar suyu ekleyin
Hafifçe karıştırın ve 15 dakika bekleyin
Hurmalı, incirli karışımın üzerine şekeri, cevizi ve yumurtaları ekleyin ve çırpma teliyle iyice karıştırın
Başka bir kaba unu, tam buğday ununu, kabartma tozunu ve tuzu koyun, karıştırın
Bu unlu karışımı sulu karışıma ekleyip, hepsi homojen bir biçimde dağılana kadar karıştırın
Kalıba boşaltın ve fırının orta rafına koyup 50-60 dakika pişirin
Pişip pişmediğini kontrol etmek için kekin ortasına bıçak ya da kürdan batırın
Eğer temiz çıkıyorsa pişmiş demektir
Keki fırından çıkardıktan sonra 15 dakika kadar dinlendirin ve kalıptan çıkartın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul