Konu: Yuvarlama
Yalnız Mesajı Göster

Yuvarlama

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yuvarlama



Yuvarlama




Malzeme

250 gr kuşbaşı koyun eti

150 gr dana kıyma

1 kahve fincanı pirinç (Yıkanıp dövülmüş)

½ su bardağı nohut (Kabarmış, dövülmüş)

3 adet soğan (Yemeklik doğranmış)

2 çorba kaşığı Bizim Ayçiçek Yağı

1 yumurta

1,5 su bardağı İçim Yoğurt (Süzme)

Tuz

Karabiber



Hazırlanışı



• Nohudu, pirinci, kıymayı, tuzu ve karabiberi bir tepsiye koyup iyice yoğurun Fındık büyüklüğünde yuvarlayın

• Diğer bir kap içinde İçim yoğurda, soğana biraz renk aldırıp içine eti koyun ve 5 dakika kavurun

• Üzerine 4 su bardağı su koyup kaynatın 25 dakika pişmeye bırakın

• Pişen etin içine köfteleri ilave edin Pişerken terbiyesini hazırlayın

• Çukur kap içinde yoğurdu ve yumurtayı iyice karıştırıp kaynayan çorbanın suyundan ilave edin

• Karıştırdıktan sonra üzerine boşaltın Lezzetini kontrol edin

• Servis yaparken kırmızı biber ve kuru nane serpiştirin

Not: İstenildiğinde üzerine Bizim yağda kızartılmış kuru soğan da konulur

Alıntı Yaparak Cevapla