Konu
:
Yuvarlama
Yalnız Mesajı Göster
Yuvarlama
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yuvarlama
Yuvarlama
Malzeme
250 gr
kuşbaşı koyun eti
150 gr
dana kıyma
1 kahve fincanı pirinç (Yıkanıp dövülmüş)
½ su bardağı nohut (Kabarmış, dövülmüş)
3 adet soğan (Yemeklik doğranmış)
2 çorba kaşığı Bizim Ayçiçek Yağı
1 yumurta
1,5 su bardağı İçim Yoğurt (Süzme)
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
• Nohudu, pirinci, kıymayı, tuzu ve karabiberi bir tepsiye koyup iyice yoğurun
Fındık büyüklüğünde yuvarlayın
• Diğer bir kap içinde İçim yoğurda, soğana biraz renk aldırıp içine eti koyun ve 5 dakika kavurun
• Üzerine 4 su bardağı su koyup kaynatın
25 dakika pişmeye bırakın
• Pişen etin içine köfteleri ilave edin
Pişerken terbiyesini hazırlayın
• Çukur kap içinde yoğurdu ve yumurtayı iyice karıştırıp kaynayan çorbanın suyundan ilave edin
• Karıştırdıktan sonra üzerine boşaltın
Lezzetini kontrol edin
• Servis yaparken kırmızı biber ve kuru nane serpiştirin
Not: İstenildiğinde üzerine Bizim yağda kızartılmış kuru soğan da konulur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul