Yalnız Mesajı Göster

Düğün Çorbası II

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Düğün Çorbası II



Düğün Çorbası II


Malzemeler


Yarım kilo gerdan kuzu eti

15 litre su

Yarım su bardağı un

Yarım su bardağı su

Yarım limon suyu

100 gr margarin

Tuz, kırmızıbiber


Hazırlanışı





Kuzu etini 15 litre suda biraz tuz ilave ederek haşlayın

Su kaynarken üzerinde oluşan köpüğü delikli kepçe ile alıp atın

Daha sonra bu etleri haşladığınız sudan çıkartıp parçalayın

Eti haşladığınız suyu bir süzgeç yardımı ile süzün ve bu suyu tekrar ateşe koyun (su azsa üzerine su ilave edin)

Yarım su bardağı su ile yarım su bardağı unu karıştırıp kaynamakta olan et suyuna karıştırarak ekleyin

Tuzunu ilave edip 5-10 dakika daha pişirin

Küçük parçalara ayırdığınız eti çorbaya ilave edin

İçine yarım limon suyunu sıkın

Bir tavada 100 gr margarin kızdırıp kırmızıbiberi ilave ederek ateşten alın

Çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın

Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla