Konu
:
Düğün Çorbası II
Yalnız Mesajı Göster
Düğün Çorbası II
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Düğün Çorbası II
Düğün Çorbası II
Malzemeler
Yarım kilo gerdan kuzu eti
1
5 litre su
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı su
Yarım limon suyu
100 gr margarin
Tuz, kırmızıbiber
Hazırlanışı
Kuzu etini 1
5 litre suda biraz tuz ilave ederek haşlayın
Su kaynarken üzerinde oluşan köpüğü delikli kepçe ile alıp atın
Daha sonra bu etleri haşladığınız sudan çıkartıp parçalayın
Eti haşladığınız suyu bir süzgeç yardımı ile süzün ve bu suyu tekrar ateşe koyun (su azsa üzerine su ilave edin)
Yarım su bardağı su ile yarım su bardağı unu karıştırıp kaynamakta olan et suyuna karıştırarak ekleyin
Tuzunu ilave edip 5-10 dakika daha pişirin
Küçük parçalara ayırdığınız eti çorbaya ilave edin
İçine yarım limon suyunu sıkın
Bir tavada 100 gr margarin kızdırıp kırmızıbiberi ilave ederek ateşten alın
Çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul