Konu
:
Muzlu Topkek
Yalnız Mesajı Göster
Muzlu Topkek
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Muzlu Topkek
İçindekiler (8 adet için)
Hamuru için
250 gram un
1 adet yumurta
70 gram esmer şeker
50 ml sıvı yağ
3 adet muz
30 gram kuru üzüm
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı karbonat
1/2 tatlı kaşığı tarçın
1/4 tatlı kaşığı muskat cevizi
1/4 tatlı kaşığı tuz
Kreması için
200 gram labne
2 su bardağı [tag]pudra şekeri
1 paket vanilya
Hazırlanışı
Yumurtalar ve şeker köpürene kadar çırpılır
Sıvı yağ ilave edilir
Püre haline getirilen muz eklenip karıştırılır
Bütün kuru malzemeler birlikte elendikten sonra parça parça diğer karışıma ilave edilir
En son kuru üzüm ilave edilip kalıplara paylaştırılır
Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirilir
Bu arada labne, pudra şekeri ve vanilya köpük kıvamına gelene kadar çırpılır
Kekler servis tabağına alınmadan biraz tabağa krema konulur
Tabağa alınan kekin üstüne de kremadan sürülerek servis edilir
Notlar
Kekinizi rendelenmiş çikolata ile süsleyebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul