Konu: Muzlu Topkek
Yalnız Mesajı Göster

Muzlu Topkek

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Muzlu Topkek





İçindekiler (8 adet için)

Hamuru için

250 gram un

1 adet yumurta

70 gram esmer şeker

50 ml sıvı yağ

3 adet muz

30 gram kuru üzüm

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

1 tatlı kaşığı karbonat

1/2 tatlı kaşığı tarçın

1/4 tatlı kaşığı muskat cevizi

1/4 tatlı kaşığı tuz

Kreması için

200 gram labne

2 su bardağı [tag]pudra şekeri

1 paket vanilya


Hazırlanışı

Yumurtalar ve şeker köpürene kadar çırpılır

Sıvı yağ ilave edilir

Püre haline getirilen muz eklenip karıştırılır

Bütün kuru malzemeler birlikte elendikten sonra parça parça diğer karışıma ilave edilir

En son kuru üzüm ilave edilip kalıplara paylaştırılır

Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirilir

Bu arada labne, pudra şekeri ve vanilya köpük kıvamına gelene kadar çırpılır

Kekler servis tabağına alınmadan biraz tabağa krema konulur Tabağa alınan kekin üstüne de kremadan sürülerek servis edilir

Notlar

Kekinizi rendelenmiş çikolata ile süsleyebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla