Yalnız Mesajı Göster

Matmazel Tatlısı

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Matmazel Tatlısı



Matmazel Tatlısı

Malzemeler

3 Çorba kaşığı un
3 Çorba kaşığı tozşeker
4 Su bardağı süt
Yarım paket margarin
1 Adet paskalya çöreği
Çikolata sosu için :
Yarım paket margarin
2 Çorba kaşığı pudraşekeri
2 Çorba kaşığı kakao
1 Adet yumurta

Hazırlanışı

3 çorba kaşığı unu teflon tencereye alın
Tahta bir kaşıkla karıştırıp 5 dakika kavurun
4 su bardağı sütü ve 3 çorba kaşığı tozşekeri ilave edin
Üzeri göz göz olana dek pişirin
Yarım paket margarini ilave edin
Ateşten alıp 10 dakika mikserle çırpın
1 adet paskalya çöreğini küçük parçalar halinde doğrayın ve bir tepsiye dizin
Hazırladığınız karışımı üzerine yayın ve soğumaya bırakın
Bu arada sosu hazırlayın
Margarin, 2 çorba kaşığı pudraşekeri ve 2 çorba kaşığı kakaoyu eritip ateşten alın
Yumurtayı ilave edin ve mikserle 1-2 dakika çırpın
Sosu da soğuyan tatlının üzerine gezdirin
Buzdolabında 1 gece bekletin
Üzerine hindistancevizi serpin, dilimleyip servis yapın Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla