Konu
:
Beşamel Soslu Patlıcan
Yalnız Mesajı Göster
Beşamel Soslu Patlıcan
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Beşamel Soslu Patlıcan
Malzemeler:
1 kilo patlican
250 gr
kiyma
2 yemek kasigi siviyag
1 adet sogan
2 adet domates
2 yemek kasigi tereyag veya siviyag (besamel sos icin)
2 su bardagi süt
2 corba kasigi un
1/2 su bardagi kasar rendesi
tuz, karabiber
Yapılışı:
[*]
Patlicanlari alaca soyup kup kup dograyin
[*]
Kizgin yagda kizartip bir kagit havluya alarak yaglarini bir miktar cekmesini saglayin
[*]
Bir tencerede yemeklik dogradiginiz sogani yagda kavurun
Sirasi ile kiyma, kabuklari soyulup dogranmis domates ve baharatlari ilave edip kavurun
[*]
Ayri bir yerde besamel sosu hazirlayin
Bunun icin unu yagda biraz kavurun
[*]
Sütü yavas yavas ilave edip tel cirpici ile karistirin
[*]
Koyulasmaya baslayinca kasar peynirini ve biraz tuzu ilave edip eriyince altini kapatin
[*]
Isiya dayanikli firin kabina once biraz besamel sos yayin
Ustune patlicani ve kiymali harci serin
[*]
En uste yine sicak besamel sosu yayip 170C dereceli firinda usut hafif kizarana kadar pisirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul