Yalnız Mesajı Göster

Beşamel Soslu Patlıcan

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beşamel Soslu Patlıcan



Malzemeler:
1 kilo patlican
250 gr kiyma
2 yemek kasigi siviyag
1 adet sogan
2 adet domates
2 yemek kasigi tereyag veya siviyag (besamel sos icin)
2 su bardagi süt
2 corba kasigi un
1/2 su bardagi kasar rendesi
tuz, karabiber


Yapılışı:[*]Patlicanlari alaca soyup kup kup dograyin[*]Kizgin yagda kizartip bir kagit havluya alarak yaglarini bir miktar cekmesini saglayin[*]Bir tencerede yemeklik dogradiginiz sogani yagda kavurun Sirasi ile kiyma, kabuklari soyulup dogranmis domates ve baharatlari ilave edip kavurun[*]Ayri bir yerde besamel sosu hazirlayin Bunun icin unu yagda biraz kavurun[*]Sütü yavas yavas ilave edip tel cirpici ile karistirin [*]Koyulasmaya baslayinca kasar peynirini ve biraz tuzu ilave edip eriyince altini kapatin[*]Isiya dayanikli firin kabina once biraz besamel sos yayin Ustune patlicani ve kiymali harci serin [*]En uste yine sicak besamel sosu yayip 170C dereceli firinda usut hafif kizarana kadar pisirin

Alıntı Yaparak Cevapla