Konu
:
Sebzeli Et Haslama
Yalnız Mesajı Göster
Sebzeli Et Haslama
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sebzeli Et Haslama
Malzemeler:
2 yemek kasigi siviyag
300-400 gr
kusbasi veya kemikli et (ufak parcalara bolunmus)
4 su bardagi kaynamis su
ceyrek limon
4-5 tane orta boy patates
500gr
kadar dondurulmus karisik sebze (bezelye, kup havuc, taze fasulye, bakla)
Arzuya gore 2 dis sarimsak
Yapilisi:
[*]
Etleri genis bir tencerede siviyagda suyunu cekip kizarana kadar iyice kavurun
[*]
Icine kaynamis suyu ilave edin
Ceyrek limonu butun olarak katip yari kisik ateste 2 saat kadar yumusak olana kadar pisirin
(Bu asamada eger isterseniz 2 dis sarimsak veya arpacik sogan ilave edebilirsiniz
)
[*]
Patatesleri soyup kup kup dograyin
[*]
Pismis etin icine atip pisirmeye devam edin
5 dakika kadar sonra en son sebzeleri ilave edin
Gerekirse sicak su ilave edin
[*]
Hepsi iyice pistikten sonra tuzunu katip ocaktan alin
Limonu icinden alip isterseniz tekrar limon sikarak servise sunabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul