Konu
:
Ic Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Ic Pilav
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ic Pilav
Malzemeler:
2 su bardagi kaliteli pirinc
250 gr
kucuk kusbasi et
1 kucuk boy sogan (kucuk dogranmis)
2 orta boy havuc (soyulup rendenin en ince yerinden rendelenmis)
3 yemek kasigi kati veya siviyag (damak zevkinize gore artirabilirsiniz)
1 yemek kasigi kus uzumu
1 yemek kasigi cam fistigi
yarim demet dereotu
tuz, karabiber
yeterince kaynamis su
Yapilisi:
[*]
Kusbasi eti ufak bir tencerede az bir yag ile suyunu salip cekene kadar kavurun
Ustune gececek kadar su ilavesi ile iyice yumusayana kadar pisirin
(60- 70 dakika kadar)
[*]
Pirinci ilik suda en az 2-3 defa suyu tamamen duru olana kadar yikayip suyunu suzun
(Isterseniz yarim saat kadar iliktan sicakca tuzlu suda pirincinizi bekletip sonra yikayarak suzebilirsiniz)
[*]
Genisce ve yayvan pilav tencerenize yagi koyun
Ufak dogranmis sogani sararana kadar kavurun
Ince rendelenmis havucu, fistiklari ilave edip kavurmaya devam edin
[*]
Bir iki dakika sonra pirinci ilave edin
Bir kac dakika daha kavurduktan sonra pismis etleri icinde varsa suyu ile birlikte pilava dokun
Ardindan etin suyuna gore 3 bucuk su bardagina yakin tamamlayacak sekilde kaynar sudan ilave edin
Tuzunu ve biraz karabiber ekledikten sonra altini iyice kisip suyunu cekene kadar pisirin
[*]
Pistikten sonra tencerenin kapagina kagit mutfak havlularindan yerlestirip tekrar kapagini kapatarak demlenmeye birakin
5-10 dakika sonra kiyilmis dereotunu ilave edip hafifce karistirdiktan sonra pilaviniz hazirdir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul