Konu
:
Icli Patates Koftesi
Yalnız Mesajı Göster
Icli Patates Koftesi
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Icli Patates Koftesi
Malzemeler:
5 orta boy patates
2 dilim bayat ekmek
1 yumurta
1/2 su bardagi kasar rendesi
kizartma icin siviyag
makinede ufalanmis 4-5 dilim taze veya bayat ekmek (galete unuda kullanabilirsiniz ancak normal ekmege bulaninca daha guzel olacaktir)
tuz, karabiber
kofteleri batirmak icin yumurta
Ic Malzemesi:
1 orta boy sogan
1 yemek kasigi siviyag
6 -7 adet mantar
1 kase diri haslanmis bezelye (yarim konserve bezelye veya bezelye, misir, havuc karisimi konservede kullanabilirsiniz)
100 gr
kiyma
istege gore 1/3 su bardagi kup kup dogranmis kasar peyniri
tuz, karabiber
Yapilisi:
[*]
Patatesleri haslayin
Sicakken soyup patates ezme aleti veya catalla ezip pure haline getirin
[*]
Ilininca yumurta, rende kasar peyniri
tuz, karabiber ve ufalanmis ekmegi ilave edip karistirin
Eger hamurunuz yumusaksa biraz daha ekmek ekleyin
[*]
Kiyilmis sogani yagda pembelestirip kiymayi ilave edip kavurun
Daha sonra mantarlarida koyup yaklasik 5 dakika pisirdikten sonra altini kapatip bezelye ve tuz, karabiberi ilave edin
[*]
Hazirladiginiz pureden mandalina buyuklugunde parcalar alip oval sekil verin
Ortasini parmaginizla oyarak ic malzemeden ve kullaniyorsaniz kup kasardan koyup tekrar sekil vererek veya bir miktar daha patates puresini yassilastirip kapatarak parcalari birlestirip oval sekli verin
Bu islemi yaparken ufak bir kasede ara sira elinizi islatarak yapismamasina yardimci olun
[*]
Koftelerin girebilecegi genislikte bir kasede yumurtalari cirpin
Diger bir kaseyede makineden gecmis ekmegi hazir edin
[*]
Kofteleri once cirpilmis yumurtaya, daha sonra ekmege bulayip kizgin yagda cevirerek altin sarisi olacak sekilde kizartin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul