Yalnız Mesajı Göster

Kuru PoĞaÇa

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuru PoĞaÇa



Malzemeler:
100gr tereyagi veya margarin
1 cay bardagi siviyag
2/3 su bardagi yogurt
2 yumurta (birinin sarisini ustune surmek icin ayirin)
1 tatli kasigi kabartma tozu (bir pakete yakin)
1 cay kasigi karbonat
1 tatli kasigi tuz
Aldiginca un (yaklasik 4-45 su bardagi)

Icine:
- Peynirli ic: Sade beyaz peynir veya beyaz ve rende kasar peynirinin icine bir yumurta kirip karistirin Tuz, kirmizi biber, arzuya gore kiyilmis maydanoz ilave edip tekrar karistirin
- Orta bir sogani bir kasik yagda kavurup kiymayi ilave edip kavurmaya devam edin Icine kiyilmis maydanoz, tuz biber ilave edip kullanin
Yapilisi:
- Oda isisindaki yagi, siviyagi, yumurtalari, yogurdu genisce bir kaba alin
- Icine unu, kabartma tozu, karbonat ve tuz ile birlikte eleyin Unun hepsini kullanmayin Orta yumusaklikta bir hamur olana dek yogurun
- 10 dakika dinlenmeye birakin Sonra hamuru ikiye bolup birini hafif unlu tezgahta merdane ile yuvarlak acin Elinizde pogaca hamuru yaparkenki incelige gelene kadar
- Bicak veya ruletle once dorde bolun, sonra onlarida kendi aralarinda bolup ucgenler cikarin
- Hamur kalinsa ucgen parcalardan birini ayri bir yere alip tekrar ustunden merdane ile gecip inceltin biraz daha Genis tarafina harc koyup sigara boregi gibi sarin
- Ayni islemi diger hamurada uygulayip hepsini yaglanmis tepsiye aralikli olarak dizin
- ustune biraz su veya sut ve tuz ile hafif cirpilmis ayirdiginiz yumurta sarisini firca ile surup corek otu serpin
- 375F (185C) dereceli firinda kabarip kizarana kadar 25-30 dakika kadar pisirin

Alıntı Yaparak Cevapla