Konu
:
> Sodalı Börek
Yalnız Mesajı Göster
> Sodalı Börek
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
> Sodalı Börek
Malzemeler:
6 adet yufka
yarım kilo tuzsuz lor yada yağsız peynir
1 demet maydanoz
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 adet yumurta (birisinin sarısını üzerine sürmek için ayır)
1 küçük şişe soda (madensuyu - 20 cl)
tuz, karabiber, kırmızı pul biber
susam, çörek otu
Yapılışı:
Maydanozun saplarını temizleyip
Peynir rendesi yada lor ile karıştırın
İçine damak zevkinize göre tuz, karabiber ve kırmızı pul biber ilave edin
Tepsinin tabanını 2-3 çorba kaşığı sıvı yağ ile yağlayın
Süt, yumurta ve sıvı yağı bir kabın içinde güzelce çırpın
(tuz ilave etmeyin)
İlk yufkayı tepsinin tabanına kırışık bir şekilde tepsinin tabanını eşit kapatacak şekilde yerleştirin
Sütlü harç ile bu yufkayı azar azar kaşıkla ıslayın
İkinci yufkayıda tepsiye yerleştirin
Onunda üzerini sütlü harç ile ıslayın
Peynirli harcın yarısını tepsinin heryerine eşit olacak şekilde yayın
Daha sonra iki adet yufkayı aralarına sütlü harçtan ıslatarak döşeyin
Kalan peynirli harcı yufkanın üzerine yayın
Beşinci yufkayıda buruşuk bir şekilde tepsiye yerleştirin
ve üzerini kaşıkla ıslayın
En son yufkayı tepsinin ebatlarına göre kıyılarını kesin
Kıyılarını tepsiye güzelce yerleştirin
Sütlü harç ile ıslayın
En üst yufkayı düzgünce tepsiye yerleştirin
Tepsideki döşenmiş yufkaları istediğiniz boyutlarda güzelce kesin
Kalan sütlü harç varsa böreğin üzerine dökün
Bir şişe sodayı kestiğiniz yerlerden eşit olarak tepsiye dökün
Buz dolabında en az 6-8 saat bekletin
Dolaptan alınca üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürüp, çörek otu ve susam ilave edip 180 derece fırında üzeri kızarana kadar fırınlayın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul