Konu
:
PATLICAN KEBABI (Balcan Kebabı)
Yalnız Mesajı Göster
PATLICAN KEBABI (Balcan Kebabı)
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
PATLICAN KEBABI (Balcan Kebabı)
PATLICAN KEBABI (Balcan Kebabı)
M a l z e m e l e r
* 1
5
kg
(5-6 tane uzun,
iri kemer patlıcanı),
* 1 kg
az yağlı kıyma,
* 5-6 adet domates,
* 5-6 adet yeşil biber,
* Karabiber, tuz
HAZIRLANIŞI:
Patlıcanlar Yıkanıp Sapları Kesildikten Sonra 2
5-3 Cm
Uzunluğunda Enine Kesilir
Bu Arada Kıyma; Tuz Ve Karabiber Ile Iyice Yoğrulur
Ceviz Büyüklüğünde Parçalara Ayrılır
Şişlere Bir Patlıcan, Bir Top Yuvarlanmış Kıyma Saplanır, Elle Biraz Yassılaştırılır
Domatesler Ve Biber Ayrı Ayrı şişlere Geçirilir
Şişlere Saplanmış Patlıcan, Biber Ve Domatesler Alevsiz Orta Harlı Mangal Ateşinde çevrile çevrile Pişirilir
Pişirilen Patlıcanlar Sırası Bozulmamak Kaydıyla Düzgün Bir şekilde Tepsiye çıkartılır
Üzerine Pişmiş Domates Ve Biber Yerleştirilir Ve Ağzı Bir Kapakla Kapatılarak Ateş üzerinde Demlendirilir
5-10 Dakika Sonra Pide Ekmekle Servis Yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul