Yalnız Mesajı Göster

PATLICAN KEBABI (Balcan Kebabı)

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

PATLICAN KEBABI (Balcan Kebabı)



PATLICAN KEBABI (Balcan Kebabı)


M a l z e m e l e r

* 15 kg (5-6 tane uzun,

iri kemer patlıcanı),

* 1 kg az yağlı kıyma,

* 5-6 adet domates,

* 5-6 adet yeşil biber,

* Karabiber, tuz






HAZIRLANIŞI:

Patlıcanlar Yıkanıp Sapları Kesildikten Sonra 25-3 Cm Uzunluğunda Enine Kesilir Bu Arada Kıyma; Tuz Ve Karabiber Ile Iyice Yoğrulur Ceviz Büyüklüğünde Parçalara Ayrılır Şişlere Bir Patlıcan, Bir Top Yuvarlanmış Kıyma Saplanır, Elle Biraz Yassılaştırılır Domatesler Ve Biber Ayrı Ayrı şişlere Geçirilir Şişlere Saplanmış Patlıcan, Biber Ve Domatesler Alevsiz Orta Harlı Mangal Ateşinde çevrile çevrile Pişirilir Pişirilen Patlıcanlar Sırası Bozulmamak Kaydıyla Düzgün Bir şekilde Tepsiye çıkartılır Üzerine Pişmiş Domates Ve Biber Yerleştirilir Ve Ağzı Bir Kapakla Kapatılarak Ateş üzerinde Demlendirilir 5-10 Dakika Sonra Pide Ekmekle Servis Yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla