Yalnız Mesajı Göster

İzmİr KÖftesİ

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İzmİr KÖftesİ



İZMİR KÖFTESİ


Malzemeler :

500 gr orta yağlı koyun kıyması

3 adet domates veya 4 çorba kaşığı tuzsuz domates salçası

4 adet patates

3 çorba kaşığı margarin

3 dilim ekmek içi

1 adet soğan

1/2 demet maydanoz

Karabiber

Tuz


--------------------------------------------------------------------------------

Hazırlanışı :

2 defa çekilmiş kıymanın içine rendelenmiş soğanı, ıslatılıp sıkılmış ekmek içini, tuz, karabiber ve maydanozu koyun Bunları iyice yoğurduktan sonra ıslak avuçlarla oval şekil vererek 1 parmak kalınlığına getirin


Patatesleri soyup köfte büyüklüğünde yuvarlak dilimler kesin


Bir tavada margarini eritin ve patatesleri bu yağda kızartıp bir tepsiye dizin


Daha sonra aynı yağda köfteleri kızartıp patateslerin üzerine koyun


Tavada kalan yağa, kabukları soyulmuş, zar şeklinde doğranmış domatesleri veya sulandırılmış domates salçasını koyup 2 dakika kavurun ve 1/2 bardak su ilave edip kaynatın


Bu kaynatılan suyu tepsideki köftelerin üzerine dökün Kapağı kapatın ve 15 dakika pişirin


Servis tabağına köfteleri patateslerin üzerinde olarak çıkartıp servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla