Konu
:
Haşlama
Yalnız Mesajı Göster
Haşlama
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Haşlama
malzemeler:
2kg kemikli et (gerdan/kol veya but olabilir)
2 baş kuru soğan
1,5 tatlı kaşığı tuz
1,5 litre soğuk su
hazırlanması:
eti kasabınıza parçalatıp haşlamalık olarak hazırlatın
etleri soğuk suyla yıkayıp sularını süzdürün, derin bir tencereye alın
(vaktiniz varsa normal yoksa düdüklü tencereye koyun
) 2 baş kuru soğanı soyup bütün olarak etlerin yanına koyun
1,5 litre soğuk suyu ilave edin
(su etlerle yüze yüz olacak
) tencereyi kapağı aralık olarak yüksek ateşe oturtun
kaynamaya başladıktan sonra altını kısın
(kısık ateşte et suyunun rengi koyulaşıyor, yüksek ateşte et hemen kaynamaya başlayınca etin suyu daha berrak oluyor
) tencerenin üzerinde oluşan köpükleri kevgirle alın
eğer düdüklü tencere ise et pişirme ayarına getirip 15-20 dakika kadar pişirin
normal tencere ise altını kısıp kapağı hafif aralık bırakın
taşmaması için arada kontrol ederek yaklaşık 1 saat pişirin
piştikten sonra tuzunu ilave edip pilav eşliğinde sıcak servis yapın
et suyuna 1-2 damla limon suyu damlatılırsa daha lezzetli olur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul