Konu
:
Fıstıklı Tavuklu Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Fıstıklı Tavuklu Pilav
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fıstıklı Tavuklu Pilav
Malzemeler:
1 bütün tavuk (fazla büyük olmasın)
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı kabukları soyulmuş badem*
1 su bardağı kabukları soyulmuş antep fıstığı
1 adet patates
1 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı tavuk suyu
2 tatlı kaşığı tuz
*bademleri bir süre sıcak suda bekletirseniz kolayca soyulur
Hazırlanması:
Tavuğun derisini tamamen temizleyip, parçalara ayırın
Tencereye alıp üzerlerine çıkacak kadar soğuk su ilavesiyle haşlayın
Pişmesine yakın bir tatlı kaşığı tuz ekleyin
Tavuk haşlanırken pirinci yıkayıp, sıcak suyla 30-60 dak
ıslatın
Tavuk haşlandıktan sonra bir yemek kaşığı tereyağını tencereye alın
Yağ eriyince bademleri ekleyip 5 dakika kavurun
pirincin suyunu süzüp tencereye ilave edin
Pirinçler şeffaflaşana kadar - 5 - 10 dak- kavurun
Tavuk suyunu ve bir tatlı kaşığı tuzu ekleyip kaynama noktasına gelene kadar harlı sonra kısık ateşte pişirin
Pilav pişerken eti kemiklerinden ayırıp didikleyin
Teflon pilav tavasının altına soyduğumuz patatesi yuvarlak yuvarlak kesip dizin
Tavuk etinin yarısını patateslerin üzerine yayın
Antep fıstıklarının yarısını üzerine serpin
Pilavın yarısını ekleyin
Tavuk-fıstık-pilav sırasıyla devam edin
Spatulayla pilavın üzerini düzleştirin
Eğer yemeği birkaç saat sonrası için hazırlıyorsanız bu aşamadan sonra servise 15 dakika kalana kadar bu halde bekletin
Tencereyi ocağın en büyük gözünde yüksek ateşte 3-5 dakika tutun
Altını kısıp 10 dakika daha pişirin
Böylece pilav hem ısınmış hem de demlenmiş olur
En son tencereyi servis tabağına ters çevirerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul