Yalnız Mesajı Göster

Fıstıklı Tavuklu Pilav

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fıstıklı Tavuklu Pilav



Malzemeler:


1 bütün tavuk (fazla büyük olmasın)

2 su bardağı pirinç

1 su bardağı kabukları soyulmuş badem*

1 su bardağı kabukları soyulmuş antep fıstığı

1 adet patates

1 yemek kaşığı tereyağı

3 su bardağı tavuk suyu

2 tatlı kaşığı tuz

*bademleri bir süre sıcak suda bekletirseniz kolayca soyulur

Hazırlanması:


Tavuğun derisini tamamen temizleyip, parçalara ayırın Tencereye alıp üzerlerine çıkacak kadar soğuk su ilavesiyle haşlayın Pişmesine yakın bir tatlı kaşığı tuz ekleyin

Tavuk haşlanırken pirinci yıkayıp, sıcak suyla 30-60 dak ıslatın

Tavuk haşlandıktan sonra bir yemek kaşığı tereyağını tencereye alın Yağ eriyince bademleri ekleyip 5 dakika kavurun pirincin suyunu süzüp tencereye ilave edin Pirinçler şeffaflaşana kadar - 5 - 10 dak- kavurun Tavuk suyunu ve bir tatlı kaşığı tuzu ekleyip kaynama noktasına gelene kadar harlı sonra kısık ateşte pişirin Pilav pişerken eti kemiklerinden ayırıp didikleyin

Teflon pilav tavasının altına soyduğumuz patatesi yuvarlak yuvarlak kesip dizin Tavuk etinin yarısını patateslerin üzerine yayın Antep fıstıklarının yarısını üzerine serpin Pilavın yarısını ekleyin Tavuk-fıstık-pilav sırasıyla devam edin Spatulayla pilavın üzerini düzleştirin Eğer yemeği birkaç saat sonrası için hazırlıyorsanız bu aşamadan sonra servise 15 dakika kalana kadar bu halde bekletin

Tencereyi ocağın en büyük gözünde yüksek ateşte 3-5 dakika tutun Altını kısıp 10 dakika daha pişirin Böylece pilav hem ısınmış hem de demlenmiş olur En son tencereyi servis tabağına ters çevirerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla