Yalnız Mesajı Göster

Milföye sarili mantarlı Tavuk

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Milföye sarili mantarlı Tavuk



malzemeler:


170 gr taze mantar

zeytinyağı

1-2 diş sarımsak, kıyılmış

tuz

taze öğütülmüş karabiber

1 avuç maydanoz yaprağı, kıyılmış

4 derisi alınmış tavuk göğsü

5-6 milföy hamuru

1 yumurtanın sarısı

140 ml krema

hazırlanması:


1 mantarları yıkayıp ufak ufak doğrayın ısıtılmış bir tavaya biraz zeytinyağı koyun kıyılmış sarımsaklarla mantarları ekleyip, mantarlar bıraktıkları suyu çekene kadar pişirin


2 pişince tuz ve karabiber ekleyip, kıyılmış maydanozları ilave edin soğumaları için bir kenara alın


3 tavukları iyice yıkayın içlerine birer kaşık soğumuş mantarlı karışımdan koyun


4 milföy hamurlarını birkaç dakika dışarıda bekletip ufak bir merdane yardımıyla açın (tavukların üzerine sarılacak kadar) her bir hamuru dört eşit dikdörtgene bölün


5 fırını 200C ye getirin tavukları rulo şekline getirin üzerlerine biraz tuz serpin ve 5 parça hamur şeridini arada boşluk kalmayacak şekilde sarın


6 hepsini hafif yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün ve ısınmış fırında 30-35 dakika pişirin


7 pişince tabaklara alıp etrafına krema dökerek servis yapın


not: normal tavuk göğsü biraz kalın olabilir, bu yüzden kasaptan alırken sarma yapacağınızı özellikle belirtmenizde yarar var


4 kişilik

Alıntı Yaparak Cevapla