Konu
:
Milföye sarili mantarlı Tavuk
Yalnız Mesajı Göster
Milföye sarili mantarlı Tavuk
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Milföye sarili mantarlı Tavuk
malzemeler:
170 gr taze mantar
zeytinyağı
1-2 diş sarımsak, kıyılmış
tuz
taze öğütülmüş karabiber
1 avuç maydanoz yaprağı, kıyılmış
4 derisi alınmış tavuk göğsü
5-6 milföy hamuru
1 yumurtanın sarısı
140 ml krema
hazırlanması:
1
mantarları yıkayıp ufak ufak doğrayın
ısıtılmış bir tavaya biraz zeytinyağı koyun
kıyılmış sarımsaklarla mantarları ekleyip, mantarlar bıraktıkları suyu çekene kadar pişirin
2
pişince tuz ve karabiber ekleyip, kıyılmış maydanozları ilave edin
soğumaları için bir kenara alın
3
tavukları iyice yıkayın
içlerine birer kaşık soğumuş mantarlı karışımdan koyun
4
milföy hamurlarını birkaç dakika dışarıda bekletip ufak bir merdane yardımıyla açın
(tavukların üzerine sarılacak kadar) her bir hamuru dört eşit dikdörtgene bölün
5
fırını 200C ye getirin
tavukları rulo şekline getirin
üzerlerine biraz tuz serpin ve 5 parça hamur şeridini arada boşluk kalmayacak şekilde sarın
6
hepsini hafif yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün ve ısınmış fırında 30-35 dakika pişirin
7
pişince tabaklara alıp etrafına krema dökerek servis yapın
not: normal tavuk göğsü biraz kalın olabilir, bu yüzden kasaptan alırken sarma yapacağınızı özellikle belirtmenizde yarar var
4 kişilik
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul