Konu
:
Etli Nohut (yahni)
Yalnız Mesajı Göster
Etli Nohut (yahni)
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Etli Nohut (yahni)
malzemeler:
1,5 su bardağı nohut
1 kg kemikli kuzu eti
2 baş kuru soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 yemek kaşığı biber salçası
kaynamış su
hazırlanması:
bir akşam önceden nohutları yıkayıp bir tencereye alın
üzerlerini 3 parmak geçecek kadar su ekleyip ateşe koyun
bir taşım kaynatıp altını kapatın
ertesi gün nohutları yumuşayana kadar kaynatın
soğanları yemeklik doğrayıp zeytinyağında hafif pembeleşene kadar kavurun
etleri ekleyip bıraktıkları suyu çekene kadar pişirin
salçaları ilave edip 2-3 dakika daha kavurun
daha sonra etlerin üzerine çıkacak kadar kaynamış su koyup etler yumuşayana kadar haşlayın
etler yumuşayınca nohutları üzerlerine ekleyin
5 dakika daha pişirip tuzunu ilave edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul