Yalnız Mesajı Göster

Etli Nohut (yahni)

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Nohut (yahni)



malzemeler:



1,5 su bardağı nohut

1 kg kemikli kuzu eti

2 baş kuru soğan

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı domates salçası

1/2 yemek kaşığı biber salçası

kaynamış su

hazırlanması:



bir akşam önceden nohutları yıkayıp bir tencereye alın üzerlerini 3 parmak geçecek kadar su ekleyip ateşe koyun bir taşım kaynatıp altını kapatın

ertesi gün nohutları yumuşayana kadar kaynatın

soğanları yemeklik doğrayıp zeytinyağında hafif pembeleşene kadar kavurun etleri ekleyip bıraktıkları suyu çekene kadar pişirin salçaları ilave edip 2-3 dakika daha kavurun daha sonra etlerin üzerine çıkacak kadar kaynamış su koyup etler yumuşayana kadar haşlayın

etler yumuşayınca nohutları üzerlerine ekleyin 5 dakika daha pişirip tuzunu ilave edin

Alıntı Yaparak Cevapla