Konu
:
Bamya Güveç
Yalnız Mesajı Göster
Bamya Güveç
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bamya Güveç
Bamya Güveç
Mutfak : Türk
Kategori : Sebze Yemekleri
Zorluk :
Sure :
Malzemeler
500gr bamya
250gr kuşbaşı et
3adet soğan
4kaşık sıvıyağ
1kaşık salça
1bardak un
tuz
su
Bir tencere içinde eti soğanı kavurun, doğranmış domatesi ekleyin hafif sote olsunlar
Bu arada bamyaları ayıklayın ve hepsini güveç tenceresine yerleştirin
Tuzunu suyunu ayarlayın, sulandırılmış salçayı gezdirin
Unu bir kapta ½ bardak kadar su ile karıştırıp hamur yapın, merdaneyle tencerenin ağzını kapatacak kadar açın ve tencerenin ağzına gerin
Üste de kapağını kapatın ve 200derecede pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul