Yalnız Mesajı Göster

Bamya Güveç

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bamya Güveç



Bamya Güveç



Mutfak : Türk

Kategori : Sebze Yemekleri

Zorluk :

Sure :

Malzemeler

500gr bamya

250gr kuşbaşı et

3adet soğan

4kaşık sıvıyağ

1kaşık salça

1bardak un

tuz

su



Bir tencere içinde eti soğanı kavurun, doğranmış domatesi ekleyin hafif sote olsunlar Bu arada bamyaları ayıklayın ve hepsini güveç tenceresine yerleştirin Tuzunu suyunu ayarlayın, sulandırılmış salçayı gezdirin Unu bir kapta ½ bardak kadar su ile karıştırıp hamur yapın, merdaneyle tencerenin ağzını kapatacak kadar açın ve tencerenin ağzına gerin Üste de kapağını kapatın ve 200derecede pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla