Konu
:
Cevizli Baklava Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Cevizli Baklava Tarifi
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cevizli Baklava Tarifi
Malzemeler
Aldığı kadar un (50-60 yufka için yaklaşık 3 kg
)
15 yumurta
15 çorba kaşığı yoğurt veya süt
2 kg
tereyağı
1/2 kg
ev nişastası
1 kg
dövülmüş ceviz içi
Şurup için : 2 kg
şeker, 1/2 litre su, 1/2 limonun suyu
Tarif Bilgileri
Kategori: Tatlı Tarifleri
Puanı: 3
Tarifi Yazdır
Yapılışı
Unun ortasını havuz gibi açıp, çırpılmış yumurtalı yoğurdu ve 10 çorba kaşığı eritilmiş tereyağını koyun
Yoğurarak baklava hamurunu hazırlayın
Hamuru önce 2'ye ayırıp, her birini 25-30 topağa ayırın
Topakları birer birer alıp oklavayla, nişasta serperek çok ince yufkalar açılır
Baklava tepsisi yağlanır
Yufkaların yarısı, üçer üçer yufka tepsiye döşenir
Her seferde her üç yufkanın üzerine 2-3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı gezdirilir
Fırını 180 C getirip ısıtılır
Dövülmüş ceviz döşenmiş yufkaların üzerine yayılır
Kalan yufkaları cevizin üzerine yine aralarına yağ sürerek döşenir
Yufkalar çok keskin bir bıçakla baklava şeklinde kesilir
Geri kalan tereyağı kızdırılır ve baklavanın kesilmiş yerlerinden gezdirilir
Tepsi sıcak fırına sürülür ve baklava üzeri kızarıncaya kadar pişirilir
Baklava pişerken bir tencereye 1/2 lt
su, tozşeker ve limon suyu koyup kaynatılarak koyu bir şurup yapılır
Soğutulmuş baklavanın üzerine sıcak şurup veya tersi, sıcak baklavanın üzerine soğuk şurup konur
Baklavalar iyice soğuyup şurubu çektikten sonra tabaklara konur ve servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul