Konu
:
Rokoko
Yalnız Mesajı Göster
Rokoko
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Rokoko
Malzemeler
2 Su bardağı dövülmüş fınndık
4 Çorba kaşığı tozşeker
3 Paket krema (600 gr)
1 Su bardağı pudra şekeri
1 Çorba kaşığı portakal likörü
4 Paket pötibör bisküvi
1 Çorba kaşığı tereyağı
150 gr bitter çikolata
Süslemek için :
İncir reçeli
Hazırlanışı
· Fındıkları tavada 3 çorba kaşığı tozşekerle kavurun
· Yaklaşık 10 santim derinliğindeki yuvarlak kalıbın dibine bastırarak döşeyin
· Mikserde 2 paket kremayı pudra şekeri ile çırpın
· Likörü ilave edin
· Bisküvileri havanda dövün
· Likörlü karışıma ekleyip, iyice çırpın
· Fındıklı karışımın bulunduğu kalıba yavaşça dökün
· Buzlukta üç saat bekletin
· Daha sonra kalıptan çıkarıp, servis tabağına alın
· Çikolatayı kısık ateşte tereyağıyla eritin
· Dolaptan çıkardığınız karışımın üzerine bıçak yardımıyla sürün
· Tekrar buzluğa koyun ve 1 saat sonra çıkarın
· 1 Paket krema ve kalan 2 çorba kaşığı tozşekeri çırpın
· Elde ettiğiniz karışımı da kenarlarına sıvıyarak spatula ile düzleştirin
· İncir reçeli ile süsleyip, tekrar buzluğa koyun
· Servis yapacağınız zaman buzluktan çıkarıp, dilimleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul