Konu
:
Tavşan Pasta
Yalnız Mesajı Göster
Tavşan Pasta
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavşan Pasta
Tavşan Pasta
Malzemeler
Pandispanya için :
10 Adet yumurta
8 Kahve fincanı tozşeker
8 Kahve fincanı un
Kreması için :
4 Su bardağı süt
Gıda boyası
4 Çorba kaşığı un
6 Çorba kaşığı tozşeker
1 Kutu diyet labne peyniri
Üzerine :
Çikolata sos ve şekerlemeler
Hazırlanışı
· Pandispanya malzemelerini ikiye ayırın
· Ayrı ayrı çırpıp yuvarlak bir kek kalıbına boşaltın
· Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirip, soğutun
· Krema için ; un ve tozşekeri karıştırın
· Sütü ekleyin ve muhallebi kıvamına gelene dek pişirin
· Ocaktan aldığınız kremaya labne peyniri ekleyin
· Kremadan az bir parça ayırıp, yeşil gıda boyasıyla karıştırın
· Pandispanyalardan birini iki kenarından kulak olacak biçimde kesin
· Kesilen pandispanyanın ortası papyon şeklini alacaktır
· Uzunca bir tepsiye yuvarlak pandispanyayı yerleştirin
· Ortadan ikiye ayırın ve katına beyaz krema sürün
· Diğer katını üzerine kapatın
· Tümünün üzerine de kremayı iyice kaplayın
· Kulak ve papyon biçiminde kestiğiniz pandispanyaları yerleştirin
· Ortalarını bıçakla dikkatlice kesin
· Arasına kremayı iyice yayın
· Papyonun üzerine yeşil gıda boyalı kremayı sürün
· Kulaklarını ise beyaz kremayla kaplayın
· Tavşan pastanın papyonunu şekerlemelerle ve çikolata ssosu ile papyon şekli verin
· Yüz kısmına marketlerde hazır satılan çikolatalı sos ile göz, burun, ağız ve diş yapın
· Buzdolabında birkaç saat bekletip, servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul