06-25-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Gül Baklava Tarifi
Malzemeler
1 adet yumurtanın sarısı
Şurubu İçin: 3 su bardağı şeker, 3 su bardağı su, yarım limon suyu
1 su bardağı nişasta
125 gram tereyağı
2 çorba kaşığı süzme yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı karbonat
alabildiğince un
dövülmüş ceviz
Tarif Bilgileri
Kategori: Tatlı Tarifleri
Puanı: 4
Tarifi Yazdır
Yapılışı
Kabın içerisine sıvıyağı, yoğurdu, yumurtanın sarısını, karbonatı, nişastayı, tereyağını ve alabildiğince unu karıştırın
Malzemeleri iyice karıştırın Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp her birini pasta tabağı büyüklüğünde açın
Yaptığınız yuvarlakların dört yanında bıçakla kesikler yapın Ortasına dövülmüş ceviz koyun Kesikler sonucunda her bir hamur üzerinde dört parça oluşacaktır
Parçaların her birinin ucunu dışa doğru kıvırın Sonra iki ucunu cevizli harcın kenarında yani ortaya yakın bir yerde birleştirin
Diğer kenarlara da aynı şekilde katlayarak, ortada birleştirin Hafif yağlanmış tepsiye dizin Orta ısılı fırında üzerleri kızarana kadar pişirin
Şurubunu hazırlamak için, suyu, şeker, ve limon suyunu kaynatın Şurup kıvamına gelen şurubu soğumuş hamurların üzerine dökün Şurup çekinceye kadar bekleyin Çektikten sonra servis yapın
|
|
|