Yalnız Mesajı Göster

Gül Baklava Tarifi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gül Baklava Tarifi



Malzemeler


1 adet yumurtanın sarısı

Şurubu İçin: 3 su bardağı şeker, 3 su bardağı su, yarım limon suyu

1 su bardağı nişasta

125 gram tereyağı

2 çorba kaşığı süzme yoğurt

1 çay bardağı sıvıyağ

1 çay kaşığı karbonat

alabildiğince un

dövülmüş ceviz

Tarif Bilgileri

Kategori: Tatlı Tarifleri

Puanı: 4

Tarifi Yazdır






Yapılışı


Kabın içerisine sıvıyağı, yoğurdu, yumurtanın sarısını, karbonatı, nişastayı, tereyağını ve alabildiğince unu karıştırın


Malzemeleri iyice karıştırın Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp her birini pasta tabağı büyüklüğünde açın


Yaptığınız yuvarlakların dört yanında bıçakla kesikler yapın Ortasına dövülmüş ceviz koyun Kesikler sonucunda her bir hamur üzerinde dört parça oluşacaktır


Parçaların her birinin ucunu dışa doğru kıvırın Sonra iki ucunu cevizli harcın kenarında yani ortaya yakın bir yerde birleştirin


Diğer kenarlara da aynı şekilde katlayarak, ortada birleştirin Hafif yağlanmış tepsiye dizin Orta ısılı fırında üzerleri kızarana kadar pişirin


Şurubunu hazırlamak için, suyu, şeker, ve limon suyunu kaynatın Şurup kıvamına gelen şurubu soğumuş hamurların üzerine dökün Şurup çekinceye kadar bekleyin Çektikten sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla