Yalnız Mesajı Göster

Kalacuş Tarifi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kalacuş Tarifi



Malzemeler


1 adet bayat ekmek

yarım paket margarin

3 bardak su

250 gram yoğurt

1 baş kuru soğan

Tarif Bilgileri

Kategori: Tatlı Tarifleri

Puanı: 3

Tarifi Yazdır






Yapılışı


Bayat ekmek, küpler şeklinde bıçakla kesilerek derin bir kaba konulur Margarin tavada kızdırılır Soğan, kızgın yağda pembeleşinceye kadar kavrulur Çalkalanarak ayran kıvamına getirilen yoğurt ile su, yağ ve soğanın bulunduğu tavaya ilave edilir Birkaç dakika kaynatıldıktan sonra, oluşan karışım derin kapta bulunan doğranmış bayat ekmeklerin üzerine dökülür Kabın kapağı kapatılır Bir süre ateşin üzerinde tutulur ve hemen servise sunulur

Alıntı Yaparak Cevapla