Yalnız Mesajı Göster

Supangle Tarifi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Supangle Tarifi



Malzemeler


Tart Hamuru için: 2 adet yumurta, 2 kahve fincanı toz şeker, 1/2 su bardağı sıvıyağ, 2 yemek kaşığı kakao, 2 kahve fincanı un

2 yemek kaşığı tereyağ veya katıyağ

8 su bardağı süt

1 paket vanilya

4 yemek kaşığı kakao

10 yemek kaşığı şeker

2 yemek kaşığı mısır nişastası

1 yemek kaşığı un

2 adet yumurta sarısı

Tarif Bilgileri

Kategori: Tatlı Tarifleri

Puanı: 4

Tarifi Yazdır






Yapılışı


6 kişilik

Hazırlama süresi 15 dakika

Pişirme süresi 20 dakika


Bir karıştırma kabında yumurta, tozşeker, kakao, sıvıyağ ve unu mikserle pürüzsüz ve akıcı kıvamda olana dek çırpın, yağlanmış tepsiye dökün


175 derecede 20 dakika pişirdiğiniz keki çıkarıp, soğumaya bırakın


Muhallebisi için sütü şekerle kaynatın Bir kapta yumurta, nişasta, un ve kakaoyu çırpıp, sütün içine hızlı hızlı karıştırarak dökün


Muhallebi kıvamına gelince, ocaktan indirin Sıcakken tereyağını ekleyip mikserle 4-5 dakika çırpın


Kaselere birer dilim kek koyup, üzerlerine muhallebiyi paylaştırın Buzdolabında 2-3 saat bekletip servise sunun

Alıntı Yaparak Cevapla