06-25-2012
|
#1
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Supangle Tarifi
Malzemeler
Tart Hamuru için: 2 adet yumurta, 2 kahve fincanı toz şeker, 1/2 su bardağı sıvıyağ, 2 yemek kaşığı kakao, 2 kahve fincanı un
2 yemek kaşığı tereyağ veya katıyağ
8 su bardağı süt
1 paket vanilya
4 yemek kaşığı kakao
10 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı un
2 adet yumurta sarısı
Tarif Bilgileri
Kategori: Tatlı Tarifleri
Puanı: 4
Tarifi Yazdır
Yapılışı
6 kişilik
Hazırlama süresi 15 dakika
Pişirme süresi 20 dakika
Bir karıştırma kabında yumurta, tozşeker, kakao, sıvıyağ ve unu mikserle pürüzsüz ve akıcı kıvamda olana dek çırpın, yağlanmış tepsiye dökün
175 derecede 20 dakika pişirdiğiniz keki çıkarıp, soğumaya bırakın
Muhallebisi için sütü şekerle kaynatın Bir kapta yumurta, nişasta, un ve kakaoyu çırpıp, sütün içine hızlı hızlı karıştırarak dökün
Muhallebi kıvamına gelince, ocaktan indirin Sıcakken tereyağını ekleyip mikserle 4-5 dakika çırpın
Kaselere birer dilim kek koyup, üzerlerine muhallebiyi paylaştırın Buzdolabında 2-3 saat bekletip servise sunun
|
|
|
|