Konu
:
Yufkaya Sarili Yaban Mantarli
Yalnız Mesajı Göster
Yufkaya Sarili Yaban Mantarli
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yufkaya Sarili Yaban Mantarli
YUFKAYA SARILI YABAN MANTARLI
KUZU LOYİN (FİLETO)
4
KİŞİLİK
MALZEMELER:
600
Gr
Kuzu Loyin (Fileto)
Yeterince Tuz, Toz Biber
40
Gr
Çekirdek Hardal
160
Gr
Çiçek Yağı
80
Gr
Tereyağı
200
Gr
Kuru Soğan
4
Diş
Sarımsak
60
Gr
Morel Mantarı
60
Gr
Şikati Mantarı
60
Gr
Porçini Mantarı
60
Gr
Taze Mantar
1
Adet
Yufka
1
Adet
Yumurta Sarısı
Yeterince Susam Ve Çörek Otu
(Yufkalarınüzerine Ekmek İçin)
YAPILIŞI:
Kuzu loyinleri tuz, toz biber ile tatlandırarak çelirdek hardalı sürünüz çiçek yağında tavada kızartınız
Tereyağında kuru soğan, sarımsak ve mantar çeşitlerini soteleyiniz tuz, toz biber ile tatlandırınız
yufkayı dört eşit parçada keserek
Azar mantar sotesinden koyunuz ve kızartılmış loyinleri koyup kalan mantar sotesini loyinin üzerine koyarak rula olarak sarınız
Bir fırça yardımı ile yumurta sarısını sürünüz susam ve çörek otunu ekiniz ve 180 dereceli fırında 10/12 dakika kadar pişiriniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul