Konu
:
sultan kayığı
Yalnız Mesajı Göster
sultan kayığı
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
sultan kayığı
Gereçler:
5-6 adet düzgün biçimli kabak
1 adet kemiksiz tavuk göğsü
2 adet kabukları soyulmuş orta domates
1 adet çok ince kıyılmış sivri biber
1 kavanoz garnetür
tuz
karabiber
az nane
1 tatlı kaşığı salça
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
su
yine ayrı 1 tatlı kaşığı salça
sıvı yağ
birkaç dal maydanoz
Yapılışı:
kabaklarımızı güzelce yıkadıktan sonra kabuklarını soyalım ve bir tencere içide tuz ve su ilave ederek dağılmayacak şekilde haşlayalım
haşlanan kabaklarımızı fırına dayanıklı kabımızın içine koyup ortadan ikiye bölelim
kabakların ortasındaki çekirdeği bir tatlı kaşığı yardımıyla dağıtmadan çıkartalım
içleri alınan kabaklarımızı sogumaya bırakalım
diğer tarafta iyice yıkanmış kemiksiz tavuk göğsümüsü küçük parçalar halide doğrayalım ve bir tencerede orta ateşte suyunu çekene kadar pişirelim daha sonra üzerine sıvı yağımızı ince doğradığımız biberlerimizi ekleyelim ve kavuralım
Karışımın içine 1 tatlı kaşığı salçamızı ekleyelim bir iki karıştırdıktan sonra küçük doğranmış domateslerimizi ekleyelim
kapagını kapatalım ve biraz pişirdikten sonra ocağı kapatmaya yakın garnetürümüzü ekleyerek karıştıralım ve ocağı kapatalım
İçine yeteri kadardaki tuzumuzu-karabiberimizi-nanemizi ekleyerek karıştıralım
hazırladığımız karışımdan bir kaşık yardımıyla içlerini aldığımız kabakların içine dolduralım üzerlerini rendelenmiş kaşar peynirimizle kapatalım ve süs amaçlı maydonoz parçaların koyalım
içinde karışım hazırladığımız tencerenin içine bir miktar su koyalım ve salçamızı ekleyelim
salçayı erittikten sonra suyumuzu yemeğimizin içine boşaltalım ( kabakların izahında kaşar peynirlerine gelmeyecek kadar su olmalı )ve 200 derecelik fırınımızda kaşar peynirleri kızarana kadar pişirelim
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul