Konu
:
Çıtır Karides
Yalnız Mesajı Göster
Çıtır Karides
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çıtır Karides
- 500 g çiğ karides - 2 çorba kaşığı sherry veya Tatlı şarap - 1 Tatlı kaşığı domates salçası - karışık baharat - 400 ml sıvı yağ - 100 g mısır unu - 2 adet çırpılmış yumurta - 100 g galeta unu - Servis için: limon dilimleri
Karidesleri ayıklayın
Küçük bir bıçakla iplik şeklindeki siyah kısmı çıkarıp atın
Mutfak havlusuyla kurulayın
Sherry, baharat ve domates püresini karıştırın
Karidesleri bu karışımın içine dökün ve iyice karıştırın
Thermospot tavada yüksek ateşte ısıtın
Yağını koyun
Yağ ısınırken karidesleri önce mısır ununa, sonra çırpılmış yumurtaya ve galeta ununa bulayın
Yağ kızınca, her seferinde birkaç tane atarak karidesleri altın rengi oluncaya kadar (2 - 3 dakika) kızartın
Kızartma sırasında tencerenin altını biraz kısın
Pişen karideslerin altını kapatın, bir dakika bekleterek hafifçe ılınmalarını sağlayın
Limon dilimleri ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul