Konu
:
> Incik Milano Usulü
Yalnız Mesajı Göster
> Incik Milano Usulü
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
> Incik Milano Usulü
3 Dana İncik Kemikleri çıkarılmış
1 Orta boy Soğan İnce çintilmiş
4 diş Sarmısak
1 Orta boy Kereviz
1 Ç
K
Un
Tuz Karabiber
½ Ç
K
Mayoran "Mercanköşk"
2 Ç
K
Ayçiçeği yağı
50 gr Tereyağı
1 Çay Bardağı beyaz şarap
Ufak Parça limon kabuğu defne yaprağı
¾ litre Et suyu
Yeterince Muscat "Cezvi bevva"
Hindistan cevizi ile alakası olmamasına rağmen küçük hindistancevizi de deniyor
"Osso Buco ala Milanese" İtalyada çok meşhur bir et yemeğidir
"
Soğan sarmısak çok küçük parçalar halinde kerevizi küp şeklinde doğrayınız
Un, tuz, mayoran karabiber birbirine karıştırılır ve incikler bu karışıma bulanır
Fazla un İncikler sallanarak atılır
Ayçiçek yağı fırına dayanıklı ve kapaklı bir kapta kızdırılır
Soğan, sarmısak, ve kereviz öldürülür bilahare bu karışıma inciklerde konur
Her iki tarafı pembeleşinceye kadar kavrulur
Kavurma kabına limon kabuğu, defne yaprağı, şarap ilave edilir
Şarap suyunu çekince et suyu konur ve 200 derece ısıtılmış fırına kapaklı olarak sürülür
Arada sırada et suyu inciklerin üzerinde gezdirilir
Pişme süresi bir buçuk saatdir
Etler pişince sıcağa alınır et suyu süzgüden geçirilir
Tereyağı eritilerek yarım kahve kaşığı muskat sosa katılır
Servis tabağına alınmış İnciklerin üzerine sos dökülür
Safranlı pilavla servis edilir
Afiyet Olsun
!…
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul