Konu
:
> Şeker saplı kızarmış muz
Yalnız Mesajı Göster
> Şeker saplı kızarmış muz
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
> Şeker saplı kızarmış muz
Malzeme
- 2-3 adet muz (veya 4 adet elma)
- 115 gr un
- 120 ml su
- 1 adet çırpılmış yumurta
- 115 gr şeker
- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- Kızartmak için sıvıyağ
Hazırlanışı
Muzların kabuklarını soyup, yuvarlak veya oval dilimler şeklinde kesiniz
Üzerlerine biraz un gezdiriniz
Kalan unu derin bir kap içersinde su ile karıştırınız
Son olarak çırptığınız sulu una, çırpılmış yumurtayı ekleyip iyice karıştırınız
(Koyu bir sos kıvamına gelinceye kadar)
WOK’un içinde yağı kızdırın
Muz dilimlerini sosa batırıp, kızgın yağda kızartınız
Kızaran muzları peçeteli tabağa çıkarıp, yağını süzünüz
WOK’daki yağı boşaltınız
Şeker ve 2 yemek kaşığı ayçiçek yağını koyup, şekeri yağın içinde eritiniz ve karamel haline gelinceye kadar pişiriniz
En son olarak kızarmış muzları ekleyip, iyice karıştırınız
Servis yapmadan önce karamelize olmuş muzları, bir kase içindeki suya batırıp çıkarıp, karamelin donmasını sağlayın
Çıtır, çıtır olmuş bir şekilde servis edin
NOT : Muz yerine elma da kullanabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul