Konu
:
> mürdüm erikli tart
Yalnız Mesajı Göster
> mürdüm erikli tart
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
> mürdüm erikli tart
Malzemeler
3 adet milföy hamuru
30 gram tereyağı
250 gram kuru mürdüm eriği
50 gram pudra şekeri
75 gram dövülmüş fındık
un
Yapılışı
Hazırlama süresi 60 dakika
6 kişilik
Donmuş milföy hamurlarını çözülmesi için bırakın
Kuru mürdüm eriklerini yıkayıp kurulayın
İkiye kesip çekirdeklerini çıkarın
28 cm
çaplı tart kalıbını tereyağı ile kaplayın
Pudra şekerini bir süzgeçten geçirip kalıbın içine serpin
Mürdüm eriklerini tart kalıbının kenarlarına iç tarafları alta kalacak şekilde dizin
Kalıbın üzerini eriklerle tamamen örtün
Tart kalıbını ocağa alıp yüksek ateşte 2-3 dakika pudra şekeri karamelleşinceye kadar kızartın
Tart kalıbını ocaktan alın mürdüm eriklerinin üzerine 15 gr
fındık dağıtın
Milföy hamurlarından ilkini önceden unlanmış bir çalışma alanına alın ve 30 gr
fındık serpiştirin
İkinci milföy hamurunu fındıkların üzerine yerleştirin
Kalan fındıkları üzerine serpiştirdikten sonra son milföy hamurunu üzerine kapatın
Milföy hamurlarını yuvarlak bir kek şekli oluşturacak şekilde 30 cm çapında açın
2 cm
eninde uzunlamasına kesin
Hazırlamış olduğunuz erikli tart kalıbın üzerine milföy hamurlarını kafes olacak şekilde yerleştirip yanlarını içe bastırın
Tartı önceden 225o C ısıtılmış fırının ikinci katında 20-25 dakika pişirin
Tartı biraz soğumaya bıraktıktan sonra servis edin
Donmuş milföy hamurlarını çözülmesi için bırakın
Kuru mürdüm eriklerini yıkayıp kurulayın
İkiye kesip çekirdeklerini çıkarın
28 cm
çaplı tart kalıbını tereyağı ile kaplayın
Pudra şekerini bir süzgeçten geçirip kalıbın içine serpin
Mürdüm eriklerini tart kalıbının kenarlarına iç tarafları alta kalacak şekilde dizin
Kalıbın üzerini eriklerle tamamen örtün
Tart kalıbını ocağa alıp yüksek ateşte 2-3 dakika pudra şekeri karamelleşinceye kadar kızartın
Tart kalıbını ocaktan alın mürdüm eriklerinin üzerine 15 gr
fındık dağıtın
Milföy hamurlarından ilkini önceden unlanmış bir çalışma alanına alın ve 30 gr
fındık serpiştirin
İkinci milföy hamurunu fındıkların üzerine yerleştirin
Kalan fındıkları üzerine serpiştirdikten sonra son milföy hamurunu üzerine kapatın
Milföy hamurlarını yuvarlak bir kek şekli oluşturacak şekilde 30 cm çapında açın
2 cm
eninde uzunlamasına kesin
Hazırlamış olduğunuz erikli tart kalıbın üzerine milföy hamurlarını kafes olacak şekilde yerleştirip yanlarını içe bastırın
Tartı önceden 225o C ısıtılmış fırının ikinci katında 20-25 dakika pişirin
Tartı biraz soğumaya bıraktıktan sonra servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul