Konu
:
> İtalyan Balık Yahnisi (4 Kişilik)
Yalnız Mesajı Göster
> İtalyan Balık Yahnisi (4 Kişilik)
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
> İtalyan Balık Yahnisi (4 Kişilik)
MALZEMELER
4 adet dondurulmuş beyaz etli balık, her biri 150 gr
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 soğan, ince doğranmış
1 kırmızı biber, doğranmış
2 orta boy kabak, doğranmış
100 gr mantar büyükse dörde bölünmüş
300 ml domates sosu
1 çay kaşığı limon suyu
Tuz ve karabiber
SÜSLEMEK İÇİN: Doğranmış maydanoz limon parçaları
HAZIRLANIŞI
Mangalı orta ateşte ısıtın
Mangal telini yağlayıp donmuş balıkları 15 dak
yanlız bir defa alt üst ederek pişirin
Bu arada, kalan yağı büyük bir tencerede ısıtın
Soğanı, kırmızı biberi ve kabakları ekleyip 10 dak
orta ateşte kızartın
Mantarları ekleyip 3 dak
daha karıştırarak pişirin
Domates sosunu ve limon suyunu ekleyin
Tuz ve biberle tatlandırın
Tencerenin kapağını kapatıp pişirin
Balıklar hazır olduğunda bir düzeyde olacak şekilde tencereye koyun, sosu kaşıkla üzerlerine dökün, kapağı açık olarak 5 dak
pişirin
Tadına bakıp tuz ve biberini ayarlayın
Balıkları kırmadan bir servis tabağına aktarın
Üzerlerine ve kenarlarına sos döküp, maydanoz ve limon parçalarıyla süsleyip servis yapın
DİKKAT:
Balıklar kırılmasın diye balık maşası kullanın
ALIŞVERİŞ ÖNERİSİ:
Domates sosunu konserve halinde marketlerde bulabilirsiniz
Yoksa yerine küp domates kullanın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul