Konu
:
tavuklu talaş kebabı
Yalnız Mesajı Göster
tavuklu talaş kebabı
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
tavuklu talaş kebabı
Kullanılacak maizeme (10 - 12 kişi için):
Haşlanmış ve ince ince doğranmış bir tavuk,
çentilircesine doğranmış
1 kilo soğan,
200 gram margarin yağı (tereyağı olursa daha lezzetli olur),
1 fincan kıyılmış maydanoz,
1 demet kıyılmış dereotu,
1 bardak su,
yeteri kadar tuz ve karabiber,
üstüne sürmek için 1 yumurtanın sarısıyla 1 çay kaşığı zeytinyağı,
1 kilo katmer hamuru
Yapımı:
Bir güvece yağı koyup eritmeli
Yağ kızınca doğranmış soğanı içine atmalı ve tahta kaşıkla karıştırarak kavurmalı
Soğanın rengi değişmeye başlayınca doğranmış tavuk etini ilâve edip karıştırmaya devam etmeli
On dakika sonra tuzunu ve karabiberini serpmeli ve bir-iki defa daha karıştırdıktan sonra bir bardak kaynar su ilâve etmeli; suyun dörtte üçünü çekinceye kadar karıştırarak ve güvecin ağzı açık olarak pişirmeli
Talaş içinin suyu iyice azalınca güveci ateşten indirmeli ve kıyılmış dereotuyla maydanozu serpmeli
Bir-iki defa daha karıştırdıktan sonra güveçtekileri bir kenarda soğumaya bırakmalı
Katmer hamurunu Talaş Kebabı'nda anlatıldığı biçimde on veya oniki parça hâlinde açmalı
Bunların ortalarına eşit ölçüde talaş içini koymalı ve hamurları bohça biçiminde katladıktan sonra hafif yağlı fırın tepsisine üçer santim ara ile ve uçları aşağı gelecek şekilde dizmeli
Böreklerin üzerlerine zeytinyağıyla çırpılmış yumurta sarısını sürdükten sonra tepsiyi orta ısılı fırına sürmeli
Tavuklu Talaş Kebabı'nı yirmi dakika, yâni böreklerin üzerleri pembeleşinceye kadar pişirdikten sonra tepsiyi fırından çıkarmalı börekleri servis tabağına almalı ve sıcak sıcak servis yapmalı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul