Konu
:
> Etli Pazı Sarması
Yalnız Mesajı Göster
> Etli Pazı Sarması
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
> Etli Pazı Sarması
MALZEMELER
2 bağ pazı
İç harcı için gerekli olan malzemeler
Yarım kg
kıyma
1 çay bardağı pirinç
2 adet kuru soğan
1 demet dereotu
1 demet maydanoz
1 çay kaşığı kuru fesleğen
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
HAZIRLANIŞI
Öncelikle pazıları yıkayalım
Bol tuzlu suda 1 dakika kadar haşlayalım
Başka bir kapta dolmanın harcını hazırlamaya başlayalım
Bunun için soğanı yemeklik, tavla zarı gibi doğrayalım
Pirinç, ince kıyılmış dereotu, ince kıyılmış maydanoz, kuru fesleğen, tuz ve karabiberi de ilave edelim
Tuz ve karabiberi serpiştirelim
Tüm bu malzemeyi kıymaya ilave ederek iyice karıştıralım
Pazı yapraklarının saplarını keselim ama atmayalım
Yaprakları büyüklüklerine göre ikiye ya da üçe bölerek içlerine bir tatlı kaşığı harçtan koyarak, rulo şeklinde saralım
Tencerenin en altına pazı saplarını dizelim
Üzerine dolma sarmalarını yerleştirelim
2 su bardağı su ile salçayı karıştırıp, üzerine dökelim
Tereyağını da fındık büyüklüğünde parçalar bölerek koyalım
En az 30 dakika kadar pişirelim
Arzuya göre yoğurtla servise sunabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul