Yalnız Mesajı Göster

> Şiveydiz (4 Kişilik)

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

> Şiveydiz (4 Kişilik)



MALZEMELER
250 gr Nohut
250 gr Kuşbaşı Kuzu Eti
1 Demet Taze Sarımsak
1 Kg Yoğurt
1 Su Bardağı Su
Tuz
Sos Malzemesi
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Çay Kaşığı Haspir


HAZIRLANIŞI
Akşamdan ıslattığınız nohudu haşlayın Taze sarmısaklardan iki tane ayırıp kalanını yarım parmak iriliğinde doğrayın Ayırdığınız iki sarmısağı ayrı bir kapta yumuşayana kadar haşlayın
Yoğurdu 1 su bardağı suyla çırparak ayran kıvamına getirin Hazırladığınız ayrana eti, haşlanmış ve çiğ sarmısağı ilave ederek pişirin
Tavada bir çorba kaşığı tereyağını kızdırıp haspiri ekleyerek sos hazırlayın
Yemeği servis tabağına alın Üzerine haspirli sos gezdirip servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla