Konu
:
Kabaklı Risotto
Yalnız Mesajı Göster
Kabaklı Risotto
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kabaklı Risotto
MALZEMELER
300 gr
Pirinç (özel risotto pirinci önerilir)
500 gr
Dolmalık Kabak
2 Adet Soğan
40 cl
Et Suyu
30 cl
Sek Beyaz Şarap
60 gr
Tereyağ
200 gr
Toz Parmesan
4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
Karabiber
HAZIRLANIŞI
Dolmalık kabakları küçük küçük doğrayın
2 çorba kaşığı zeytinyağında kavurun
Yarısını ayırın
Etsuyunu ısıtın
Kalan zeytinyağında soğanı kavurup pirinci ve kıyılmış dolmalık kabakları ilave edin
Sebzeleri 5dakika tavada bekletin
Etsuyunu ekleyerek beyaz şarabı ısıtın
Pirinci kıyılmış dolmalık kabaklarla birlikte suyunu çekene kadar 20 dakika pişirin
Tereyağ, 100 gr
parmesan peynirini ve karabiberi ekleyin
Kalan parmesanı alüminyum folyoya yayıp 180 derece fırında 3-4 dakika bekletin
Parmesanı folyodan soğumaya bırakın
Servis tabağına risotto?yu yerleştirin
Sonra dolmalık kabakları ve dantel şeklindeki parmesanı üzerine ekleyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul