Konu
:
Kabak Kalye
Yalnız Mesajı Göster
Kabak Kalye
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kabak Kalye
MALZEMELER
1 BAŞ SOĞAN
3 DİŞ SARMISAK
125 GR KIYMA
1 TATLI KAŞIĞI SALÇA
3 ADET KABAK
BİR TUTAM DEREOTU
3 KAŞIK GARNİTÜR (BEZELYE, PATATES,HAVUÇ)
1 KÜÇÜK DOMATES
1/2 BARDAK SU
TUZ
HAZIRLANIŞI
Soğanlar ve sarmısaklar küçük kareler halinde kesilerek çok az zeytinyağı ile kavrulur
Soğanlar iyice pembeleştikten sonra kıyma ilave edilerek kavrulması beklenir
Kavrulduktan sonra salçası ilave edilerek bir süre daha beklenir
Kabakların kabukları bıçak ile sıyrılır ve halka halka kesilerek tuzlu su da biraz bekletilir
Daha sonra kabakların suyu süzülerek kıymaya ilave edilir
Biraz kavrulduktan sonra garnitür, domates eklenir
Bir süre daha pişirilmeye bırakıldıktan sonra suyu ve tuzu ilave edilerek pişmeye bırakılır
Pişmeye yakın dereotu ilave edilir
Yaklaşık 20 dakika orta ateşte pişirilerek, sıcak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul