Yalnız Mesajı Göster

Fesleğenli Domates

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fesleğenli Domates



MALZEMELER
300 gr ıspanak (dondurulmuş olabilir)
12 büyük domates
Tuz, karabiber
200 gr beyaz peynir
1 soğan
limon suyu
1 diş sarmısak
1 demet taze fesleğen


HAZIRLANIŞI
Dondurulmuş ıspanak kullanıyorsanız açılmasını bekleyin Domatesi yıkayıp süzülmesini bekleyin Üzerini bir kapak gibi kesin Alt kısmın içini oyun İçine tuz ve karabiber serpin Ispanağın suyunu süzün Kıyılmamış ise ince ince kıyın Peyniri bir çatalla ezin
Sarmısak ve soğanı soyun Soğanı küçük küpler halinde doğrayın Sarmısağı ezin Fesleğeni yıkayıp suyunu süzün Yapraklarını ayıklayıp yarısını kıyın Bir kasede peynir,soğan, sarmısak, ıspanak ve kıyılmış fesleğeni karıştırın Tuz, karabiber ve limon suyu ile tatlandırın Karışımı 1 saat buzdolabında bekletin
Ispanaklı karışımı bir tatlı kaşığı ile oyduğunuz domateslerin içine doldurunÜzerini kalan fesleğen yapraklan ile süsleyip servis yapın
Öneri: Sebzeleri çiğ olarak hazmedemiyorsanız ıspanağı hafifçe kavurduktan sonra da domateslerin içine doldurabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla