Konu
:
Fesleğenli Domates
Yalnız Mesajı Göster
Fesleğenli Domates
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fesleğenli Domates
MALZEMELER
300 gr ıspanak (dondurulmuş olabilir)
12 büyük domates
Tuz, karabiber
200 gr beyaz peynir
1 soğan
limon suyu
1 diş sarmısak
1 demet taze fesleğen
HAZIRLANIŞI
Dondurulmuş ıspanak kullanıyorsanız açılmasını bekleyin
Domatesi yıkayıp süzülmesini bekleyin
Üzerini bir kapak gibi kesin
Alt kısmın içini oyun
İçine tuz ve karabiber serpin
Ispanağın suyunu süzün
Kıyılmamış ise ince ince kıyın Peyniri bir çatalla ezin
Sarmısak ve soğanı soyun
Soğanı küçük küpler halinde doğrayın
Sarmısağı ezin
Fesleğeni yıkayıp suyunu süzün
Yapraklarını ayıklayıp yarısını kıyın
Bir kasede peynir,soğan, sarmısak, ıspanak ve kıyılmış fesleğeni karıştırın
Tuz, karabiber ve limon suyu ile tatlandırın
Karışımı 1 saat buzdolabında bekletin
Ispanaklı karışımı bir tatlı kaşığı ile oyduğunuz domateslerin içine doldurun
Üzerini kalan fesleğen yapraklan ile süsleyip servis yapın
Öneri: Sebzeleri çiğ olarak hazmedemiyorsanız ıspanağı hafifçe kavurduktan sonra da domateslerin içine doldurabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul