Konu
:
Samosa ve Tatlı Ekşi Sos
Yalnız Mesajı Göster
Samosa ve Tatlı Ekşi Sos
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Samosa ve Tatlı Ekşi Sos
100gr Taze patates
20gr Haşlanmış bezelye
1 adet Taze soğan
5gr Köri ezmesi
5 gr Taze kişniş
1 adet Yufka
Tuz – Biber
30gr Tatlı ekşi sos
Yapılışı:
Patatesleri haşlayıp, eziyoruz
İçerisine ince ince doğradığımız kişniş ve taze soğanları ekliyoruz
Köri ezmesi ve haşlanmış bezelyemizi de ekliyoruz
7şer cmlik şeritler halinde kestiğimiz yufkaların içerisine malzemelerimizi doldurup üçgen börekler halinde katladıktan sonra kızgın yağda kızartıyoruz
Tatlı Ekşi Sos Malzemeleri:
500 ml
Sirke
200 gr
Şeker
10 gr
Tereyağı
1 ad
Kapya Biber
10 ml
Soya Sos
2 diş Sarımsak
10 gr
Pul Biber
8 gr
Nişasta
Tatlı Ekşi Sos Yapımı:
Sirkeyi kaynatıp kapya biberi içine atıyoruz
Yaklaşık 2/3′ünü çektirdikten sonta, 1 diş sarımsağı incecik doğrayıp, pul biber, şeker, tereyağı ve soya sosunu ilave ediyoruz
Tekrar kaynadıktan sonra 20 ml
soğuk su içinde erittiğimiz nişastayı ekleyip 5 dk daha kaynatıp ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul