Konu
:
Peynirli Otlu Börek
Yalnız Mesajı Göster
Peynirli Otlu Börek
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Peynirli Otlu Börek
1-2 orda boy soğan
4 yufka
3 yumurta
1 bardak yoğurt
2 çay bardağı zeytinyağı
en az yarım demet pazı ve ıspanak
istenildiği beyaz peynir
Tuz, karabiber, isteğe göre kırmızı biber
Yapılışı:
Pazı ve ıspanağı istediğiniz miktarda alın ve yıkayın ve durulayarak doğrayın
Peynirin kullnacağınız kadarını ufalayın yada çatal yardımı ile ezin
Soğanı yemeklik doğayın ve geniş derin bir tavada zeytinğağı ile kavurun
Doğradığınız otlarıda ekleyin ve hafifçe öle ne kadar yağda kavurun
Üzerine tuzu ve katmak istediğiniz baharatlarıda ekleyerek 1-2 kez daha karıştırın ve kapağını kapatarak ılınmaya bırakın
Yumurta, yoğurt ve zeytinyağını bir kapta çırpın
İstediğiniz büyüklükte tepsiye ilk yufkanızı yayın (eğer küçük tepsi seçerseniz yufkaları 2 ye bölün)
Üzerine hazırladığınız harctan sürün ve otlardan yayarak üzerine yeni bir yufka serin
Yufka ve harç bitene kadar aynı işlemi yapın ve kenardan çıkan yufkaları böreğin üzerine kapayarak 200 derece önceden ısıtılmış fırına verin
Üzerine yumurta sarısı ve zeytinyağı sürebilirsiniz yada kalan yoğurtlu harçtan dökebilirsiniz
(
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul