Konu
:
Gül Reçeli
Yalnız Mesajı Göster
Gül Reçeli
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Gül Reçeli
Malzemeler:
200 gr
(yaklaşık 20 adet iri gül yaprağı)
5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Yarım limon suyu
Yapılışı:
1- Gül yapraklarının arasında sert, kurumuş olanları varsa ayıklayın
2- Bir kaç su yıkadıktan sonra süzülmeye bırakın
Süzülen yaprakların bir kısmını tencereye alın üzerine şeker ekleyin
Yapraklar ve şeker bitene kadar aynı işlemi yapın
3- Gül yapraklarını 1 gece tencerede kapağı kapalı olarak bekletin
Sabah tenceredeki şekerin çoğu erimiş, yapraklar sulanmış olacak
Tencereyi ocağa alın 2 su bardağı suyu ekleyin içindeki şeker eriyene kadar karıştırarak pişirin
4- Reçelin altı kaynayınca kısık ateşe alın, arada sırada karıştırarak 10-15 daha pişirin, suyu koyulaşmaya başlayınca içine yarım limon suyunu sıkın
5- Gül yaprakları şeffaflaşıp, reçel kıvamı istediğiniz koyuluğa gelince ocaktan alın
Sıcakken kavanozlara doldurun ağzını sıkıca kapatın ve serin yerde saklayın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul